18 t/m 27 september #NSW2020 | Onderdeel van de Europese Week van de Sport

sportbedrijf & Sportservice

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek laten we heel Nederland zien dat iedereen kan genieten van sport en beweging. Want sport inspireert, sport verbindt en door sport zit je lekkerder in je vel. Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is dan ook het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek dit jaar!

Dat sport iets met je doet, weten jullie als geen ander. Jullie faciliteren dit immers. Helpen jullie ons daarom mee de sport te promoten?

Doe mee op social media

Laat jullie volgers op social media weten dat jullie meedoen aan de NOC*NSF  Nationale Sportweek. Deel mooie sportmomenten van jullie verenigingen, zoals opleidingsdagen, opendagen en andere verhalen en of activiteiten en roep clubs en andere sportfaciliteiten op om hun eigen #sportdoetietsmetje momenten te delen. Zo bereik je niet alleen nog meer mensen, maar maak je ook onderdeel uit van de landelijke campagne en inspireer je iedereen om te gaan sporten! Tag de @Nationalesportweek en gebruik de volgende hashtags: 

#NSW2020
#BeActive
#sportdoetietsmetje

Organiseer sportactiviteit(en)

Hebben jullie leuke ideeën voor sportactiviteiten? Overleg met de gemeente en de clubs en voer ze uit, des te meer geluid tijdens de sportweek, des te meer succes. Jullie zijn de verbindende schakel tussen gemeente en de clubs, scholen etc. Alleen gezamenlijk kunnen we laten zien dat iedereen kan genieten van sporten en bewegen. Hoe gaaf is het als de lokale volleybalclub samen optrekt met de voetbalvereniging om een potje voetvolley te organiseren. Ondersteun clubs in de organisatie en overleg met de gemeente hoe je extra ruchtbaarheid kunt geven aan activiteiten. Vergeet niet alles op social media te plaatsen. Dan bereik je niet alleen nog meer mensen, maar inspireer je ook andere sportbedrijven en sportservices! 

Andere ideeën
  • Help clubs bij het organiseren van een open dag of open clinics, zodat potentiële leden kennis kunnen maken met de sport(club)
  • Organiseer met een aantal partijen (school, bedrijf en sportfaciliteit) bijvoorbeeld een bootcamp op het grootste plein van de gemeente. 

jouwwebsite.nl/nationalesportweek

Als sportprofessionals een post van jullie op social media zien, gaan ze vaak op onderzoek uit. De beste plek om geïnteresseerden van relevante en lokale informatie te voorzien is jullie website. Maak gebruik van de summer service tool om de website aan te kleden in NSW stijl, denk aan een banner of call to action. Leg op de website uit wat #NSW2020 is, waar mensen kunnen genieten van sportactiviteiten en welke lokale sportclubs allemaal hun deuren open zetten.

Zet de sportclub in het zonnetje

Over al die mooie lokale sportclubs gesproken, deze vermelden op de website is natuurlijk één manier om ze in het zonnetje te zetten.  Maar je kunt voorafgaand aan de sportweek natuurlijk ook langsgaan bij een sportclub of sportfacilliteit voor een interview om de nationale campagnevraag te stellen: Wat doet sport met jullie? Waarom is hun sportclub/sport zo gaaf en wat gaan ze allemaal doen? Dit levert mooie content op voor bijvoorbeeld volgers op social media, is succesvol bij de lokale krant en geeft een goede boost aan de zichtbaarheid van een club. Het draagt bovendien bij aan de zichtbaarheid van een sportieve gemeente.