18 t/m 27 september #NSW2020 | Onderdeel van de Europese Week van de Sport

sportbond

Sport inspireert, sport verbindt en levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. Kortom: ‘sport doet iets met je’. Dat is dan ook het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek dit jaar! Wij willen dat iedereen tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek kan genieten van sport en beweging. Help je ons mee door samen met de sport te promoten?

Summer service

De beloofde summer service is online. Met deze handige promo-tool wordt meedoen op social media en daarbuiten nog makkelijker.  De tool is geheel in stijl van de Nationale Sportweek. Maar houd jouw logo's en foto's bij de hand, want in twee drukken op de knop heb jij gepersonaliseerd materiaal gemaakt voor het promoten van jouw sportweek. 

promo-tool

Promoot via social media

Deel mooie sportmomenten van jullie verenigingen, zoals opleidingsdagen, opendagen en andere verhalen en of activiteiten. Roep clubs op om hun eigen #sportdoetietsmetje momenten te delen. Zo bereik je niet alleen nog meer mensen, maar maak je ook onderdeel uit van de landelijke campagne en inspireer je iedereen om jouw sport uit te proberen! Tag de @Nationalesportweek en gebruik de volgende hashtags: 

#NSW2020
#BeActive
#sportdoetietsmetje

Activeren en inspireren

Hoe meer clubs meedoen aan de NOC*NSF Nationale Sportweek, hoe meer mensen kunnen sporten! Uiteraard brengen wij zoveel mogelijk clubs op de hoogte van de NOC*NSF Nationale Sportweek, maar het is ook mooi als ze vanuit jullie een bericht krijgen. Neem het mee in de nieuwsbrief, zet het op jullie agenda en website. Laat alle clubs (aangesloten bij jouw bond)  weten dat eind week 38 en week 39 volledig in het teken van sport(club) staat!   

Zet de sportclub in het zonnetje

Inventariseer of jullie clubs leuke ideeën hebben voor sportactiviteiten. De NOC*NSF Nationale Sportweek is natuurlijk hét moment om jullie clubs in de schijnwerpers te zetten. Kies er een aantal uit, bijvoorbeeld de clubs in de host cities van dit jaar of clubs die zich bezighouden met aangepast sporten. Fonds Gehandicaptensport is immers vriend van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Kijk of ze iets organiseren en vraag waar je ze kunt ondersteunen. Twee concrete voorbeelden

  • Langsgaan voorafgaand aan (of tijdens) de NOC*NSF Nationale Sportweek bij een sportclub om een kort filmpje op te nemen. Waarom doen ze mee, waarom is hun sportclub zo gaaf en wat gaan ze allemaal doen? Dit is toffe content voor alle volgers op social media, en kan een goede boost zijn voor de clubs zelf.
  • Plaats de #NSW2019 activiteiten binnen jouw sport op een online agenda of overzicht op jullie website.

Talent en influencers

Binnen jouw sport lopen er talloze talenten en influencers rond. Vraag deze sporters of ze samen met jou de NOC*NSF Nationale Sportweek willen promoten! Vaak hebben deze (bekende) sporters een groot bereik en kunnen ze dus een groot aantal mensen inspireren om te gaan sporten en bewegen. Misschien kan het toptalent langsgaan bij zijn/haar oude club, zodat ze aan iedereen kunnen laten zien waar ze vandaan komen.