Sportbond

Tijdens de Nationale Sportweek willen we dat iedereen kan genieten van sport en beweging. Want sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. 

Maar hoe kunnen jullie hiermee helpen? Door samen met ons de sport te promoten! Meedoen aan de Nationale Sportweek doe je zo:

Hang het #NSW2019 spandoek op

Laat iedereen weten dat #NSW2019 is begonnen door het spandoek op te hangen. En jullie weten natuurlijk als geen ander waar deze het beste kan hangen. Vergeet ook niet jullie clubs te voorzien van een spandoek. Heb je geen spandoeken ontvangen? Neem dan contact op met de NOC*NSF Sport Support

Neem contact op

Doe mee op Social Media

Laat jullie volgers op social media weten dat je meedoet door #NSW2019 en #BeActive te gebruiken. En meedoen op social media is nu nog makkelijker, dankzij onze social media personalisatie tool! Hiermee maak je gemakkelijk een flyer, poster of social media post. 

Gebruik de social media tool

Organiseer sportactiviteit(en)

Hebben jullie zelf ook leuke ideeën voor sportactiviteiten? De Nationale Sportweek is natuurlijk hét moment om jouw sport in de schijnwerpers te zetten. Gaan jullie zelf aan de slag? Zet het op social media, zet het op de agenda op jullie website en deel het op onze sportagenda. Dan bereik je niet alleen nog meer mensen, maar inspireer je ook iedereen om jouw sport uit te proberen! 

Zet jouw sportactiviteit op de agenda

sportbond.nl/nationalesportweek

Als men die gave spandoeken in hun gemeente zien, of een post van jullie op social media tegenkomen, gaan ze vaak op onderzoek uit. De beste plek om deze mensen van relevante informatie te voorzien is jullie website. Hier kan je op één (of meer) pagina vertellen wat #NSW2019 is, waar mensen kunnen genieten van jouw sport en welke sportclubs allemaal hun deuren open zetten. Heb je logo's of andere visuals nodig om deze pagina de NSW look and feel te geven? Download dan ons mediapakket. 

Download ons mediapakket

Activeren en inspireren

Hoe meer clubs meedoen aan de Nationale Sportweek, hoe meer mensen kunnen sporten! Zijn er clubs (aangesloten bij jouw bond) die nog niet weten dat deze september een groot sportfeest gaat losbarsten? Je mag ze altijd naar deze website doorverwijzen (en dan is deze pagina een goede optie).

Zet de sportclub in het zonnetje

Over al die mooie lokale sportclubs gesproken, deze vermelden op de website is natuurlijk één manier om ze in het zonnetje te zetten. Twee andere voorbeelden zijn:

  • Langsgaan vooraf (of tijdens) de Nationale Sportweek om een kort filmpje op te nemen. Waarom doen ze mee, waarom is hun sportclub zo gaaf en wat gaan ze allemaal doen? Dit is toffe content voor alle volgers op social media, en kan een goede boost zijn voor de clubs zelf.
  • Plaats de #NSW2019 activiteiten binnen jouw sport op een online agenda of overzicht op jullie website.

Talent en influencers

Binnen jouw sport lopen er talloze talenten en influencers rond. Vraag deze sporters of ze samen met jou de Nationale Sportweek willen promoten! Vaak hebben deze (bekende) sporters een groot bereik en kunnen ze dus een groot aantal mensen inspireren om te gaan sporten en bewegen. Misschien kan het toptalent langsgaan bij zijn/haar oude club, zodat ze aan iedereen kunnen laten zien waar ze vandaan komen.

Tijdlijn

nsw tijdlijn