Kom in beweging met de klas tijdens de Nationale Sportweek

Juffen en meesters opgelet! Wil jij kinderen in jouw klas meer laten bewegen en kans maken op een sportles van een echté TeamNL topsporter? Geef je dan op voor de Sportieve Opening van het Schooljaar en organiseer een sportieve activiteit op vrijdag 28 september tijdens de Nationale Sportweek!

Wat kan ik doen op vrijdag 28 september?
De enige eis is dat jouw klas tijdens deze dag extra in beweging komt. De invulling is aan jou en jouw klas. Daarbij kan groots maar ook klein gedacht worden.  Wat kan je bijvoorbeeld doen?

Kleine activiteit: 
5 minuten jumping jacks, armpje drukken of de 10 at 10 challenge
Grote activiteit: 
parcours op het schoolplein, een extra lange gymles of begin de dag met de Daily Mile

Tip: Kijk ook op de website van TeamNL in de klas voor meer inspiratie en kant-en-klare sportlessen, zoals volleybal, judo en wintersportles.

Deelnemers maken kans op mooie prijzen
Ingeschreven? Dan maakt jouw hele klas kans op gave prijzen.

1e prijs: Een sportles gegeven door een TeamNL sporter voor de hele klas
2e prijs: Een minischoolreis met de TeamNL-bus: golfen met de klas.
3e prijs: Gave bidons van de Nationale Sportweek voor de hele klas

Het enige wat je hoeft te doen is ons laten zien hoe sportief jullie zijn. Stuur je foto of filmpje naar info@nationalesportweek.nl. Als je het leuk vindt om dit te delen op social media gebruik dan #NSW2018. Check dan wel even of alle papa’s en mama’s dit goed vinden. Uit de leukste inzendingen kiezen wij op 1 oktober een winnaar.

Waarom een Sportieve Opening van het schooljaar?
In heel Europa staat vrijdag 28 september in hét teken van sporten en bewegen in de klas. Docenten door heel Nederland grijpen deze dag daarom ook aan om extra te sporten met hun leerlingen en te laten zien hoe belangrijk bewegen is. Nederlandse kinderen zijn namelijk wereldkampioen stilzitten. Bovendien slagen de meeste basisscholen er niet in de norm van 2 keer gymles per week te halen! Wil jij daar ook verandering in brengen? Doe dan mee met de Sportieve Opening van het Schooljaar op 28 september!


Download hier meer informatie over de Sportieve Opening van het Schooljaar