Dag van het sportakkoord

Lokale gemeenten komen letterlijk en figuurlijk in beweging

Sport draagt bij aan een gezond Nederland en kan zorgen voor een samenleving die zich één voelt. Iedereen moet met plezier sport kunnen beleven. Daarom hebben de minister van Sport, de Vereniging Sport en Gemeenten en NOC*NSF de handen ineen geslagen. Samen met de provincies, tal van maatschappelijke organisaties en bedrijven hebben we op 29 juni 2018 het Nationaal Sportakkoord ondertekend.

De eerste stap is gezet. Het Nationale akkoord is een feit. Maar zonder de betrokkenheid van gemeenten en provincies kan de landelijke politiek haar doelstellingen natuurlijk niet waarmaken.

Het ministerie van VWS, NOC*NSF, VSG en alle sporters roepen daarom op om een eigen regionaal of lokaal sportakkoord te sluiten.  Dat willen we graag doen bij de “Sportieve start van het Politieke jaar” tijdens hét sportpromotie evenement van Nederland: De Nationale Sportweek.

 

 

Wat kun jij doen met jouw sportclub?
Het is nu een paar maanden na de gemeenteraadsverkiezingen. De ‘Sportieve Start van het Politieke Jaar’ is het moment om politici eens aan de tand te voelen over wat zij waar hebben gemaakt van hun verkiezingsbelofte. Help jouw gemeente met het organiseren van een sportief event op 17, 18 of 19 september, zodat ze tijdens de Nationale Sportweek aandacht kunnen vragen voor sport. Help ze ook met het formuleren en sluiten van een lokaal sportakkoord. Wordt jij de partner die ze de komende jaren gaat helpen de beweeg- en sportdoelstellingen waar te maken?