Kids Beach Day in Den Haag

Kinderen uit hun sociale isolement te halen, te inspireren en te motiveren!

Op zaterdag 15 september vindt de 2e editie plaats van de Kids Beach Day. De Kids Beach Day is de start van de van het sportstimuleringsproject voor kinderen die leven onder de armoedegrens in Nederland. Het doel van de Kids Beach Day is om de sportdeelname en het aantal sportlidmaatschappen van deze doelgroep te verhogen.

De Kids Beach Day is de start om kinderen uit hun sociale isolement te halen, te inspireren en te motiveren om te participeren naar betere leefomstandigheden. Het sportstimuleringsprogramma zorgt er daadwerkelijk voor dat kinderen gaan sporten. Veel kinderen die onder de armoedegrens leven zijn niet lid van een sportclub, omdat de ouders vaak de lidmaatschappen niet kunnen betalen. Lokaal bestaan in Nederland verschillende financiële mogelijkheden om sport mogelijk te maken voor kinderen die in armoede leven. Echter blijkt dat andere factoren ook een rol spelen om niet te sporten. Ouders die door armoede zelf niet sporten en onvoldoende ervaring hebben met de sportcultuur stimuleren hun kinderen vaker onvoldoende om naar een sportvereniging te gaan. Frequent sporten zorgt er voor dat kinderen meer bewegen, waardoor op latere leeftijd kansen op ziektes worden verkleind. Door lidmaatschap bij een sportclub komen kinderen in contact met leeftijdgenoten en kunnen zij de zorgen van thuis vergeten.

Sporten: Boksen, Volleyball, Korfbal, Ultimate Frisbee, Zumba, Rugby, Fitness, Freestyle Voetbal, Archery Attack, Slagbal.
Soort evenement: Sportevenement
Tijd: 9.00 – 17.00
Locatie:
The Hague Beach Stadium
Leeftijd: Kinderen van 6 tot en met 14 jaar.
Capaciteit:
1000 kinderen
Extra kosten: Nee
Link: https://kinderfondsennederland.nl/kids-beach-day-2018/