18 t/m 27 september #NSW2020 | Onderdeel van de Europese Week van de Sport

Uniek Sporten

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Kortom: Sport doet iets met je! Uniek Sporten vindt daarom dat sporten voor iedereen belangrijk is, een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn.  

Vind alles over sporten en bewegen met een beperking op Uniek Sporten. Op dit platform vind je al het unieke sportaanbod bij jou in de buurt en worden er dagelijks inspirerende verhalen geplaatst. 

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Waar je kunt sporten? Wil je sportadvies? Of zit je met vragen over financiële ondersteuning, hulpmiddelen of het zoeken naar een sportmaatje? Op Uniek Sporten vind je de antwoorden.   

Een beperking hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten. Kijk op unieksporten.nl
Sport doet iets met je! Ontdekt wat sport met Jur, Ivar en Suzie doet.

Jur (11) voetbalt al vijf jaar lang bij voetbalvereniging Succes in Hippolytushoef. "Ik kan gewoon goed meedoen met het voetballen, dus ik zit niet bij een aparte voetbalvereniging. Soms zou ik wel eens sneller willen rennen maar meestal hou ik iedereen wel bij", vertelt hij.

 “Zonder sport komt Ivar zijn bed niet uit.” Hij ziet het zelf ook elke dag als het hoogtepunt van de dag. “Als het op school niet goed gaat dan denk ik wel vaak dat ik die avond weer mag sporten. Dat maakt de dag altijd weer goed.”

 

 "Ze wil eigenlijk gewoon haar ding doen: zwemmen. We zien wel waar het eindigt. Dit jaar nam ze zelfs deel aan de Swim Cup in Den Haag, waar ze mocht starten tussen de senioren. Dat betekent dat ze gewoon tussen Ranomi Kromowidjojo en vele andere bekende zwemmers stond. Dat is al hartstikke bijzonder,"

Ben je benieuwd welke Unieke Sporten je allemaal bij jou in de buurt kunt doen? Kijk dan snel hieronder in de sportzoeker en vind jouw Unieke Sport!