18 t/m 27 september #NSW2020 | Onderdeel van de Europese Week van de Sport

Ready To Sport

Er zijn in Nederland ruim 13.000 jongeren met een motorische handicap. Veel van deze jongeren sporten niet, omdat het sportaanbod niet geschikt voor ze is. En dat terwijl sporten zo onwijs leuk is! De hoogste tijd om hier iets aan te doen. NOC*NSF en de Rabobank Foundation hebben de handen ineen geslagen en zijn Ready to sport! gestart.

Met Ready to sport! maken jongeren kennis met allerlei sporten. Op die manier kunnen ze ook het plezier van sport ervaren en hun grenzen verleggen. En tijdens de Nationale Sportweek vinden er in Deventer, Drechtsteden, Heemskerk en Arnhem speciale Ready to sport! dagen plaats. 

ready to sport

Meedoen

Ben je 20 jaar of jonger? Maak je gebruik van een rolstoel, heb je een prothese of heb je een andere lichamelijke beperking waardoor sporten soms een uitdaging is? Dan is Ready to sport! er voor jou. Wij snappen heel goed dat het voor jou soms echt een uitdaging is om te kunnen sporten.  

Sportverenigingen en scholen houden niet altijd rekening met je en hebben niet altijd de juiste hulpmiddelen voor handen. Tijdens de Ready to sport!-dag kan je daarom allerlei sporten en de daarbij behorende hulpmiddelen uitproberen.

Er is altijd begeleiding van NOC*NSF en verschillende (para-)sporters geven deze dag handige tips & tricks. In 2018 wordt er een aantal Ready to sport-dagen georganiseerd, deze kan je in de agenda vinden. Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan nu in voor Ready to sport!

Tijdens de sportdagen kan je meedoen aan verschillende sporten zoals dans je fit, circus, freerunning, racerunning, framevoetbal, rolstoelbasketbal, e-hockey en rolstoeltennis.

Schrijf je in!

ready to sport

Wat kan je verwachten op een evenement van Ready to sport?

  • Je gaat je grenzen verleggen op het freerunparcours onder begeleiding van (para)sporters.
  • Je gaat diverse sport- en beweegvormen uittesten en daarnaast het (aangepaste) sportmateriaal dat daarbij hoort.
  • Je gaat op zoek naar de sport die bij jou past!

Heb je vragen over Ready to sport of aangepast sporten? Deze kan je sturen naar gehandicaptensport@nocnsf.nlWil je als sportclub meer doen voor sporters met een handicap? Ga dan aan de slag met het stappenplan van NOC*NSF!

ready to sport