Bedankt voor een geweldige NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. Tot volgend jaar !

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag

Op deze Sport Support-pagina regel je simpel en zelf een antwoord op al je vragen rondom de Nationale Sportweek. Je vindt hier vragen & antwoorden en doorverwijzingen naar de juiste informatie! Je kunt ook altijd een vraag stellen via onze chat of zoeken tussen veelgestelde vragen. 

Meest gestelde vragen

De Nationale Sportweek is van 18 tot en met 27 september 2020 

Als gemeente ben je een belangrijke schakel voor de lokale sportweek. Heb je plannen voor dit jaar en doe je actief mee? Meld je dan hier https://nationalesportweek.nl/gemeente aan. Zo zijn wij op de hoogte van de deelname en ontvang je als gemeente belangrijke updates en krijg je toegang tot de communicatie toolkit. 

Dit jaar is er weer een Sportactie tijdens de sportweek. Wij bieden samen met AH een platform waar je online sportactiviteiten kan aanmaken. Heel eenvoudig, gratis en volledig zelf in beheer. Door ook aan de Sportactie mee te doen gaan veel (potentiële) sporters jouw sportclub en sportactiviteit(en) tegenkomen. Zij kunnen die boeken en daarna kennismaken met jouw sportclub. Meer informatie en aanmelden kan via www.clubbase.nl/sportactie.

Vanaf 10 augustus staat de promotietoolkit online. Hier kan je als gemeente, sportclub of sportbond je eigen promotiemateriaal maken. Denk hierbij aan flyers, folders en social media headers en posts. Hiervoor dien je aan te melden via de pagina ‘doe mee’. Op deze manier krijg jij toegang via een link in je mailbox.

Het sport ambassadeurelftal helpt ons om de sport en sportweek thema’s te promoten en iedereen te inspireren in beweging te komen tijdens de sportweek. Daarmee willen we laten zien dat sport leuk, toegankelijk, belangrijk en voor elke leeftijd is. Het elftal bestaat grotendeels uit topsporters, zij hebben naast hun rol als ambassadeur ook hun topsportprogramma te volgen. We kunnen daarom niet ingaan op verzoeken om een sportambassadeur in te zetten..

Met de NOC*NSF Nationale Sportweek willen we zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport. We gaan tijdens deze week dus lekker met zijn allen sporten en bewegen. Van 18 tot en met 27 september zetten dit jaar honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. Daarnaast zijn er host cities, waar extra veel sportactiviteiten plaatsvinden. 

De NOC*NSF Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Met extra omarming van Nederlandse Loterij maakt NOC*NSF samen met haar partners de NOC*NSF Nationale Sportweek mogelijk. Let’s #BeActive! www.ec.europa.eu/sport/week.

Als sportbond kan je meedoen door je aan te melden op deze pagina: https://nationalesportweek.nl/sportbond. Voor ons is het belangrijk dat wij weten dat je mee doet, want wij kunnen je daarna faciliteren. Zo krijg je als eerste toegang krijgt tot de toolkit, inspirerende voorbeelden en bruikbare content die jij kan verspreiden onder aangesloten sportclubs voor extra activatie. 

Een host city werkt samen met NOC*NSF. Samen brengen wij de NOC*NSF Nationale sportweek 2020 in beeld. Dit jaar zijn Emmen, Eindhoven en Nieuwgein de trotse NSW 2020 hostcities. Heb je interesse in hostcityschap voor komend jaar? Dan kan je contact opnemen met sara.sportweek@nocnsf.nl 

Door de corona crisis was het lang onzeker hoe de sportweek 2020 eruit kwam te zien. Daarom hebben we besloten om dit jaar alleen te focussen op online promotie. Er worden dit jaar dus geen vlaggen of spandoeken gemaakt en aangeboden.

 

Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de NOC*NSF Nationale Sportweek kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief via de homepage https://nationalesportweek.nl/  Doe je dit jaar actief mee met de sportweek schrijf je dan in via deze pagina en ontvang online promotiemateriaal. Ben je benieuwd wat er allemaal op social media gebeurd? Volg ons dan op Instagram, Facebook en Twitter via het NOC*NSF account. Het sportweek account is hiernaartoe verhuisd. 

Het thema is ook dit jaar weer Sport doet iets met je! Gebruik de hashtag #sportdoetietsmetje en #BeActive wanneer je jouw #sportdoetietsmet je moment online deelt of activiteiten online promoot. Heb je zelf ook al laten weten wat sport met je doet via https://nationalesportweek.nl/wat-doet-sport-met-jou

Als sportclub is de NSW een landelijk uitgangbord waarbij jij kan aansluiten. Dat doe je door je via deze link aan te melden: https://nationalesportweek.nl/sportclub Na inschrijving krijg je als eerste toegang tot de toolkit, inspirerende voorbeelden en bruikbare content die jij kan inzetten om nieuwe sporters aan te trekken voor jouw club.

NOC*NSF organiseert zelf geen activiteiten. Wij nemen de faciliterende rol in voor gemeenten, sportbonden en clubs en creëren met de landelijke campagne de aandacht voor de sportweek. Heb je een geweldig idee dan kan je het beste terecht bij je eigen gemeente, sportbond of een sportvereniging bij jou in de buurt. Zij kijken graag naar passende samenwerking om het idee uit te werken.

Op woensdag 23 september op de themadag scholen zullen wij weer een leuke challenge aanbieden waaraan je als school mee kan doen. Naast deze dag kan je de leerlingen natuurlijk meer in beweging brengen en laten leren wat sport met hen doet. Informeer ook bij jouw gemeente, sportbedrijf of sportservicebureau of je kan aansluiten bij de plannen. Benader ook de sportclubs in de buurt om samen te werken. Schrijf je vooral in voor de nieuwsbrief, dan word je op de hoogte gesteld wanneer een scholenprogramma voor de sportweek online beschikbaar is. 

Staat je vraag er niet bij? Wil je graag meer informatie of kom je er niet uit en kun je onze hulp gebruiken? Dan kun je altijd contact met opnemen met het Sport Supportteam. Wij helpen graag! 

Neem contact op